De impact van User Experience

UX, een echte dealbreaker, en ontdek hier waarom.
Geschreven door Sveva Van de Weyer

In onze digitale wereld is een prettige User Experience (UX) net zo belangrijk als een warm welkom bij je favoriete koffiebar. Met de steeds grotere rol van smartphones in ons dagelijks leven, is het tijd om je aandacht te richten op een mobile first benadering. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, en waarom is het zo belangrijk? Leer bij over mobile first in deze blogpost.

Wat is UX?

In het kort gaat user experience over hoe fijn en makkelijk het is om je website of app te gebruiken. Stel je voor dat iemand je site bezoekt: kunnen ze snel vinden wat ze zoeken, voelt het allemaal logisch aan, en werkt alles vlotjes? Als dat zo is, zit je goed! Een fijne UX betekent dat je bezoekers graag blijven rondneuzen en misschien zelfs terugkomen voor meer. 

Waarom Mobile First?

De meeste mensen gebruiken hun telefoon voor van alles en nog wat, van shoppen tot het checken van hun social media. Als je site niet vlot werkt via een telefoon, kan dat voelen als een ongemakkelijke stoel. De mensen blijven niet lang hangen en gebruiksvriendelijkheid staat voorop! 

Ook laadtijd is een belangrijke factor om mensen op je website te houden. Niemand heeft geduld voor een trage website. Als je site snel laadt op mobiel, maakt dat de ervaring voor je bezoekers een stuk aangenamer.

Mobile first zorgt ervoor dat je goed nadenkt over wat écht belangrijk is op je site. Wat moet er nu echt op staan? Wat kan misschien beter weggelaten worden? Het resultaat is een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke site die mensen zonder moeite kunnen gebruiken.

Wat bereik je met een sterke UX-strategie?

Google houdt van mobiele sites die goed werken. Hoe beter je mobiele site, hoe groter de kans dat Google je hoger in de zoekresultaten zet. Dat betekent dat meer mensen je site zullen vinden.

Een sterke UX-strategie resulteert in blije bezoekers die actie ondernemen. Als je site soepel werkt op een mobiel platform is de kans groter dat bezoekers een stapje verder gaan. Misschien kopen ze iets of nemen ze contact met je op. Een fijne ervaring leidt tot tevreden klanten!

Tot slot geeft een goed werkende mobiele site de  bezoekers vertrouwen. Als je site makkelijk te gebruiken is en het er goed uitziet via de telefoon, zullen bezoekers sneller terugkomen en je aanbevelen aan anderen.

Mobile first is niet zomaar een trend. Het zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt op je site, of ze nu via hun telefoon of computer jouw website bezoeken. Door te focussen op een gebruiksvriendelijke ervaring op mobiel, maak je je merk sterker en zorg je ervoor dat bezoekers graag terugkomen. Uiteindelijk draait het allemaal om een aangename digitale ervaring.

Misschien vind je deze topics ook interessant

Website

De impact van User Experience

UX, een echte dealbreaker, en ontdek hier waarom.
Strategie

2-delige merkduurzaamheid is jouw toekomst

We willen allemaal een mooie wereld, maar hoe handelen we ernaar binnen het bedrijf? En hoe zorgen we voor succes op lange termijn?
Social media

Hoe User Generated Content jouw bedrijf vooruit kan helpen

Laat jouw klanten mee het verhaal van jouw merk vertellen.
seo target
Website

3 tips om beter te scoren op SEO

Een hogere plaats in de zoekmachine én een prettige ervaring voor jouw lezers? Met SEO check je ze beide af!
Strategie

Daarom is het belangrijk om een business model op te stellen

Een business model. Wat is dat? Hoe helpt het me? En hoe begin ik eraan? Logische vragen die in deze blog een antwoord krijgen.
Evergreen Content
Website

Wat is evergreen content en wat kan je ermee doen?

Wil jij lang relevant en waardevol blijven met je merk? Dan is evergreen content jouw goede vriend!
Sales

De relatie tussen marketing en sales

Marketing en sales, waar liggen de verschillen en hoe zijn ze elkaars beste vriend?
pijl
Strategie

Customer Journey Mapping: Het Optimaliseren van de Klantreis

Het succes van een bedrijf staat of valt met de tevredenheid van zijn klanten.
Sales

Sales funnel supercharged: Boost jouw conversies!

Het doel: de reis van je klant zo makkelijk mogelijk maken!
phone with tiktok
Social media

7 tips om je bedrijf op TikTok te lanceren

Zijn waar je doelgroep is? TikTok is the place to be!